Danfoss Orkestreret

DM2019DanfossOrkestret.jpg

Danfoss Orkestret blev dannet i 1955 på fabrikant Mads Clausens foranledning og fejrede sit 60 års jubilæum i 2015. På trods af at orkesteret nu er et af de eneste tilbageværende fabriksorkestre, er det ”still going strong”.

Orkestret er et brass-band med 30-35 medlemmer, der alle er amatører med undtagelse af orkestrets dirigent, Gert Skovlod Hattesen, som er professionel musiker.
Danfoss Orkestrets repertoire er alsidigt. Det spænder fra marcher, musicalmelodier og evergreens til større brass band værker, hvilket gør orkestret eftertragtet både inden for og uden for Danfoss koncernen.

Danfossorkestret, der til daglig har tilholdssted i Sønderborg for foden af de historiske skanser omkring Dybbøl Banke, vil i deres Silkeblæs program tage tilhørerne på en rejse igennem musikken omkring genforeningen for 100 år siden. 
Grænsen mellem Tyskland og Danmark har i tidens løb flyttet sig frem og tilbage – fra Eideren i syd til Kongeåen i nord – hen over hovedet på de mennesker, der boede der og som derfor skiftevis var danske og tyske – men hele tiden var sønderjyder. For 100 år siden fandt grænsen sin nuværende placering. Danfoss Orkestret er derfor født dansk, men man skal bare se på mængden af krigergrave og mindesten i hele området for at forstå, at hvad der er en selvfølge for os i dag, absolut ikke var selvfølgeligt for de mennesker, der levede for 100 år siden. 

 

Vi har givet nogen af de kendte melodier et twist, så vi bliver bragt frem til 2020.
God fornøjelse!

"Genforeningen"

Program:

Dengang, jeg drog afsted

 

1864, Main Theme

Solist: Trine Thomsen

 

Det haver så nyligen regnet

 

Det lyder som et eventyr

 

I Danmark er jeg født

E. Horneman, arr. E. Hammerbak

 

Marco Beltrami, arr. Susanne Vibæk

Trad., arr. Jesper Riis

 

Thomas Laub, arr. Henrik Lützen

 

Poul Schierbeck, arr. Adam Rapa