SilkeBlæs 1992

1. Plads

Nordvestjysk Brass Band

 

2. Plads

Hvidovre Brass Band

 

3. Plads

Senex Brass Band

Artikel i DAO-bladet

SilkeBlæs ’92 er ikke som de andre. SilkeBlæs ’92 er en koncert-konkurrence for dansk brassbands bedste orkestre. Det er ikke en dyst om præmier. Det er et samspil mellem den såkaldt seriøse brassband-musik og den gode underholdning (ikke at forveksle med useriøs musik). Der er i SilkeBlæs ’92 ikke grænser for musik. De deltagende orkestre sætter selv den musikalske dagsorden.

Det vil man kunne opleve lørdag den 14. marts på Daghøjskolen i Silkeborg, hvor dørene kl. 10.00 åbnes for omkring 7 timers uforfalsket øreguf!

8 orkestre fra anden- og første division byder hver på et koncertprogram af 35 minutters længde. Heri indgår pligtnummeret, Dvoráks Slaviske Dans nr. 1 i et arrangement af Geoffrey Brand, og mindst ét solist-, duo- eller trioindslag skal også være repræsenteret.

Såvidt kravene. Herfra er der frit spil!! Og det er SilkeBlæs ’92’s særkende; der er rig mulighed for – på orkestrets egne præmisser – at give publikum og dommerne et indtryk af den mangfoldighed, der helt bestemt præger mange danske brassbands.

Lidt af stivheden må gerne væk; men det behøver ikke at ske på bekostning af seriøsiteten. Det er SilkeBlæs ’92s’ påstand/mission.

Tre kompetente dommere vil bedømme orkestrenes præsentationer.

De deltagende orkestre er:

Nenia Brass Band, Brass Band SENEX, Silkeborg Blæserne, Octava Brass, Nordvestjysk Brass Band, Hvidovre Skoleorkester, Århus Brass Band og endelig Esbjerg Brass Band.

SilkeBlæs afholdtes første gang for to år siden, og med stor succes. Hvis vi møder samme opbakning og positive indstilling denne gang, ved vi, vi er på rette vej…

SilkeBlæs ’92 er en udfordring til dansk brass band!

Kom og lyt til en gang musik, der kan få Hjejlens berømte tuden til at lyde som et gammelt rustent båthorn.