SilkeBlæs 2013

Vinder af SilkeBlæs 2013

Århus Brass Band

 

Nyskabende Værk

Concord Brass Band

 

Solistprisen

Sigurd Jakobsen (Ukendt)

- Holstebro Brass

 

Performance

Århus Brass Band

Tid & Sted

Den 09. marts 2013

kl. 10:00 - 18:00

Jysk Musik & Teaterhus, Silkeborg

 

 

Deltagende orkestre

Århus Brass Band

Danfoss Orkestret

Concord Brass Band

Odense Blæserne

Skanderborg Brass Band

Holstebro Brass

Nordvestjysk Brass Band

Borås Brass Band

Silkeborg Blæserne

 

 

Dommere

 

Henrik Svenning

Henrik Svenning er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og videreuddannet ved konservatoriet i Rotterdam. Han har fungeret som musiker i bl.a. Århus symfoniorkester, på Århus Teater og til et utal af koncerter og musicalforestillinger. Han har været assisterende kapelmester på Piraterne fra Penzance, Showboat og Cabaret på Århus Teater, Miss Saigon på Odense Teater samt i marts 2006 West Side Story på Fredericia Teater.

Henrik har haft det musikalske ansvar for opsætningen af Jekyll og Hyde, My Fair Lady, Evita og senest Sommer i Tyrol, alle opført i Jysk Musik og Teaterhus.

Henrik har dirigeret koncerter med Ensemble 2000, Det Jyske Ensemble, Prinsens Musikkorps og Århus Symfoniorkester, og er desuden medejer af konsulentfirmaet Glüsing & Svenning.

 

Jesper Busk

Musiker og performer Jesper Busk slog sig fast som en af verdens bedste basunister, da han i 2009 vandt jobbet som basunist i Berliner Philharmonikerne. Han har en særlig evne til at ”synge” med sin basun og er en højtbegavet stemningsformidler.

Han elsker at eksperimenterer med den traditionelle koncertform, for at give sit publikum en helt anden oplevelse end de er vant til. Han mener, at man som tilhører har krav på en oplevelse, om det så er rent visuelt eller følelsesmæssigt.

For Jesper Busk har det stor betydning at udfordre og nytænke musikalske sammenhænge – hvilket vil komme til udtryk på hans kommende album.

 

Kasper Thaarup

Kasper Thaarup startede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1994 og debuterede fra DKDMs Solistklasse i efteråret 2002.

Efter 3 års studier vandt han i 1997 stillingen som solobasunist i DR UnderholdningsOrkestret. Han har i kortere perioder studeret i Chicago, Stockholm og Hannover.

Han har siden 2008 været ansat som solobasunist i Det Kongelige Kapel.

Han har vundet priser ved følgende Internationale Solist Konkurrencer: "Toulon 2001", "Concour International d`Instruments a vent du Festival de Musique de Toulon" og i Grenchen 2002, "Concours Branimir Slokar".

Som solist har han spillet med bla. "Ho Chi Minh City Ballet and Symphony Orchestra", "Hermitage Symphony Orchestra/Camerata St. Petersburg", "Nordens Blåsersymfoniker" og "Wietnam National Symphony Orchestra".

Han spiller i messing kvintetten "Art of Brass Copenhagen". Med Kvintetten har han vundet flere nationale og internationale priser.

 

 

Konferencier

 

Aslak Alexander Schou

Aslak Alexander Schou er 21 år gammel og er vokset op delvist i Sejs og i Silkeborg. Aslak startede sin brass band-karriere på tuba i Sejs Blæserne for næsten ti år siden og spillede i orkesteret indtil december 2011. Yderligere har han tilbragt fem år i Silkeborgs lokale orkester, Silkeborg Blæserne. I dag bor Aslak i København, og til dagligt læser han Statskundskab ved Københavns Universitet, men musikken har han heldigvis ikke glemt, og han spiller således i Lyngby-Taarbæk Brass Band siden foråret 2012 – stadig på tuba.