SilkeBlæs 2015

Samlet vinder af SilkeBlæs 2015

Musikkorpset Gjallarhorn

 

Bedste Brass Band

Musikkorpset Gjallarhorn

 

Bedste solo-/ Duet-/ Triopræstation

Stine Thastum (Vokal) 

- Hjemmeværnets Musikkorps Nykøbing Mors

 

Bedste Performance

Silkeborg Blæserne

Tid & Sted

Den 14. marts 2015

kl. 9:00 - 24:00

Jysk MusikTeater, Silkeborg

 

 

Deltagende orkestre

Musikkorpset Gjallarhorn

Århus Brass Band

Skanderborg Brass Band

Nordvestjysk Brass Band

Silkeborg Blæserne

Svogerslev Brass Band

Hjemmeværnets Musikkorps Nykøbing Mors

FDF Aarhus Musikkreds

 

 

Dommere

 

Preben Nørgaard Christensen

Danmark

Preben Nørgaard Christensen er uddannet på Nordjysk musikkonservatorium.

Stifter og dirigent for Nordvestjysk Brass Band (1987-1999), prisvinder ved talrige konkurrencer bl.a. vinder af de tre første SilkeBlæs-konkurrencer  og Danmarksmesterskabet for Brass Bands 1994 som dirigent for Nordvestjysk Brass Band, og  Danmarksmesterskabet i 2000 som dirigent for Århus Brass Band samt prisvinder ved De Europæiske Mesterskaber i Montreux 2001 med Århus Brass Band.

 

Bjørn Sagstad

Norge

Bjørn Sagstad er en alsidig, vellidt og meget kompetent dirigent, og når et orkester først har mødt Bjørn Sagstad, udløser det ofte en invitation til at komme igen. Den menneskelige forståelse og hans behagelige facon gør ham til en yderst populær dirigent. 

I Danmark har Bjørn Sagstad dirigeret koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Livgardens Musikkorps, Slesvigske Musikkorps og Prinsens Musikkorps.

 

Niels-Ole Bo Johansen

Danmark

Niels-Ole Bo Johansen har været ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium siden 1989 først som timelærer. I 1995 blev han udnævnt til docent og siden 2000 blev han professor i basun og kammermusik, med ansvar for orkesterskolen.

Niels-Ole Bo Johansen har optrådt på adskillige af the International Trombone Associations festivaler og var vært for ITF i 2009 hvor festivalen blev afholdt i Aarhus på Det Jyske Musikkonservatorium.

 

 

Konferencier

 

Daniel Dahlby Froberg

Danmark

Daniel har i mange år taget aktiv del i det danske brass band-miljø, både som udøver, underviser og dirigent. Efter instrumentalundervisning på Sejs Skole og oplæring i Sejs Blæserne blev Daniel optaget i Silkeborg Blæserne. Her udviklede han for alvor sit musikalske talent, der førte til pladsen som solohornist i orkesteret fra 2002 og frem til 2010, hvor nye musikalske veje skulle udforskes. Det har siden bl.a. ført til et arbejde som musikalsk instruktør i diverse sammenhænge og dirigent for FDF Århus Musikkreds i en årrække. Daniel studerer til daglig på Aarhus Universitet og er på den musikalske front for tiden særlig dedikeret til klassisk sang i nogle af landets bedste vokalensembler.

 

 

Midtjyllands Avis

Artikel: 12 marts 2015

 

Nogle af landets bedste brassband stiller op til lørdagens Silkeblæs i Jysk Musikteater.

Blæser-dyst i Silkeborg

 

Otte brassbands til Silkeblæs som slutter lørdag med gallakoncert med Prinsens Musikkorps

 

MUSIK Silkeborg Blæserne hører til i superligaen blandt danske blæsere og har hjemmebane-fordelen, når landets bedste brassbands stiller op til Silkeblæs 2015 på lørdag.

 

Det er trompetisten og komponisten Adam Rapa, som har skrevet musikken og manuskriptet til Silkeborg Blæsernes bidrag til konkurrencen. Stykket foregår i 1943 og handler om en ung mand, der rejser fra sit hjem og sine kære for at kæmpe mod en trussel han ikke forstå og et land han ikke kender.

 

Hvert orkester skal sammensætte et koncertprogram på op til 30 minutter, og koncerten skal indeholde mindst et indslag med solo, duet eller trio.

 

Formålet med konkurrencen er blandt andet at sætte ekstra skub i udviklingen af koncerter, der henvender sig til et bredt publikum.

 

Prisen for »bedste performance« har netop været med til at udvikle den traditionelle koncertform, hvor der konkurreres i programsammensætning, appel og udstråling, energi og engagement, musikalsk formidling og originalitet.

 

Desuden kåres bedste solistpræstation, bedste brass band og en samlet vinder.

 

Dommerpanelet ved årets Silkeblæs består af Niels-Ole Bo Johansen, som professor i basun og kammermusik ved Det Jyske Musikkonservatorium, Bjørn Sagstad, chefdirigent for Prinsens Musikkorps og dirigent og organist.

 

I alt otte blæserorkestre stiller op, og efter dagens dyst er der gallakoncert med Prinsens Musikkorps.